Verbatim

Verbatim is een toonaangevend wereldbedrijf in gegevensopslag en ledverlichting met een breed productassortiment dat consumenten- en professionele toepassingen omvat. Verbatim geeft al sinds 1969 vorm aan de ontwikkeling van gegevensopslagapparaten en is de nummer 1 in de wereld op het gebied van optische media (Blu-ray, dvd en cd). Het bedrijf verkoopt ook flashgeheugen, externe hardeschijfoplossingen, een breed aanbod aan computeraccessoires, plastic filamenten voor de 3D-printsector en waterfilters onder de merknaam Cleansui.

Houd uw gegevens veilig met Verbatims versleutelde harde schijven en SSD’s met toetsenblokinvoer
Tegenwoordig is de beveiliging van uw vertrouwelijke gegevens belangrijker dan ooit. U wilt uw persoonlijke bestanden of zeer vertrouwelijke informatie van uw werk niet kwijtraken en u daarna zorgen maken dat iedereen toegang heeft omdat ze op een gewoon onversleuteld opslagapparaat zijn opgeslagen. Om dit te voorkomen heeft Verbatim twee hardwarematig versleutelde opslagapparaten van militaire kwaliteit geïntroduceerd: de harde schijf Store ‘n’ Go Secure Portable (1 TB) en de SSD Store ‘n’ Go Secure Portable (256 GB).

De stations maken gebruik van AES 256 bits-hardwareversleuteling en voldoen aan FIPS 140-2 en GDPR omdat ze alle bestanden die u op het apparaat laadt verplicht en in realtime versleutelen. De stations hebben een ingebouwd toetsenblok voor het invoeren van de pincode. Ze slaan het wachtwoord niet op in het tijdelijke geheugen van het systeem en zijn daarom veel veiliger dan stations die softwareversleuteling gebruiken.

Het toetsenbloksysteem is gemakkelijk in gebruik. U voert een pincode in van maximaal 12 cijfers waarmee u het station “ontgrendelt” en toegang krijgt tot de inhoud van de schijf. Wanneer u hem aansluit op een computer of een ander apparaat, geven de ledlampjes op het toetsenblok informatie over de huidige status: rood voor vergrendeld, groen voor ontgrendeld en oranje voor de beheermodus. Als er 20 keer een foutief wachtwoord wordt ingevoerd, vergrendelt de harde schijf zichzelf en kan deze enkel na formatteren opnieuw worden gebruikt. Dankzij het toetsenbloksysteem kunt u de schijven ook aansluiten op tv’s en tv-ontvangers waarop externe stations aangesloten kunnen worden, iets wat niet mogelijk is met gewone softwarematig beveiligde harde schijven.